13 Aralık 2007 Perşembe

Minik A.K. devlet korumasında

Minik A.K. devlet korumasında
SAMSUN (İHA) - Samsun Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Amasya'da annesinin erkek arkadaşının şiddetine maruz kaldığı ileri sürülen minik A.K.'in 'ihmal ve istismar' edildiği gerekçesiyle tedbir kararıyla koruma altına alınması için Çocuk Mahkemesi'ne başvuruyor.


Annesi Betül K. (24) ve birlikte yaşadığı Yılmaz Y. (29) tarafından 3 gün önce Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 4 yaşındaki A.K., hayati tehlike oluşturacak şekilde şiddetine maruz kaldığının belirlenmesinin ardından iç kanama şüphesiyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Vücudunda kesik, şişlik ve morarma olan çocuğun, Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahi Bölümü'nde tedavisi sürerken, Yılmaz Y. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Hastanede sosyal hizmet uzmanları ve çocuk psikologlarının gözetiminde olan çocuğa, yoğun bir tedavi uygulanıyor. Tıbbi tedavinin dışında, Samsun Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü uzmanları, çocuk ve aileyle görüşerek durum değerlendirmesi yapıyor. Çocuğun devlet korunması altına alınması için harekete geçen Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ise olayda 'ihmal ve istismar' olduğu gerekçesiyle Çocuk Mahkemesi'ne başvuracak. Ayrıca olayda anne ve diğer aile bireylerinin ihmali olup olmadığı da detaylı bir şekilde araştırılıyor. Ailenin iş, maddi ve psikolojik durumları gibi konuların detaylı incelenmesinin ardından çocuğun aileye geri verilip verilmeyeceği konusunda mahkemeye görüş bildirilecek.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Çelik, çocuğun şuan sosyal hizmet uzmanları ve çocuk psikologlarının gözetiminde olduğunu söyledi. Çelik, "Olayla ilgili annenin ve diğer aile bireylerinin ihmali olup olmadığı uzmanlar tarafından araştırılacak. İnceleme sonucunda çocuğun aileye verilip verilmemesi konusunda görüş birliğine varılacak. Kararı mahkeme verecek. Bu süreçte çocuk yuvada koruma altına alınması görüşüne vardık. İkametgahları olan Amasya'da 0-6 yaş grubu çocuklar için yuva olmaması nedeniyle biz burada koruma altına alınmasını talep ediyoruz. Araştırma sürecinde çocuk bizim korumamızda yuvada kalacak. Zaten adli olarak ayrıca incelemeler sürüyor" dedi.

Hiç yorum yok: